Emina Mešić iz Živinica prirodne ljepote BiH objavljuje u New Yorku

Bavljenje fotografijom sigurno je jedno od zanimljivijih zanimanja. Putovanja, priroda, momenti  sreće i tuge sve ono što se zabilježi ostaje trajno. Kako kaže stara poslovica fotografija  govori više od hiljadu riječi i uistinu je tako. Emina Mešić iz Živinica studentica je Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, ali ljubav prema fotografiji razvila se iz ljubavi prema prirodi.

„Svaki slobodan dan i trenutak volim da provedem kvalitetno, odmarajući se i uživajući u blagodatima koje nam je podarila majka priroda. Uz taj odmor neizostavan je i fotoaparat kojim bilježim sve ono što mi „zapadne“ za oko“, rekla nam je Emina Mešić.

Ona ističe da je počela od fotografisanja šuma, jezera, a tim fotografijama je htjela da potakne prijatelje da izađu iz stanova i kuća i da više vremena provedu u prirodi.

„Pored fotografija prirode kojih imam najviše, volim da bilježim i dešavanja u Živinicama, ljude, emocije“, ističe ova mlada farmacetkinja.

Ono što je vrijedno pomena svakako je i podatak da je prošle godine uspjela da potpiše i ugovor sa kompanijom „Art Commerce“ iz New Yorka kao i sa italijanskim magazinom „Vogue“ gdje se njene fotografije objavljuju.

„Zahvaljujući tome, mnogi u svijetu su vidjeli ljepote naše Bosne i Hercegovine, našeg Konjuha, jezera Modrac i mnoge druge destinacije koje su prikazane kroz moju fotografiju“, priča Mešić.

Emina je do sada i u više navrata učestvovala na raznim takmičenjima,a ono čime se može pohvaliti su i prva mjesta na foto konkursu „Spreman, spašen“, kao i prvo mjesto na takmičenju u organizaciji Crvenog križa BiH „Trenutci sreće mladosti treće“. Učešće je uzela i na projektu „Kultura različitosti u BiH“ koji je implementira na području BiH, Kipra i Egipta.

Pored fakultetskih obaveza ali i fotografije Emina uvijek nađe vremena i za prijatelje, ali podcrtavajući da je ljubav prema fotografiji i usavršavanje u tom pogledu svaki dan sve veća.

„Vjerujte puno u ovom svemu mi znači podrška prijatelja ali i porodice na čemu im se zahvaljujem“, govori nam Emina.
Kako nam je kazala veliki broj fotografija objavljuje i putem facebook-a kako bi ljudima prikazala ono što voli, a svakako prijaju joj i pohvale profsionalnih fotografa. Na naše pitanje d ali će kada završi fakultet fotoaparat biti i dalje njena ljubav kazala je kroz smijeh da je i na fakultetu tako, jer bez aparata se nigdje ne putuje.

(kalesijainfo.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više