Emina Mešić iz Živinica prirodne ljepote BiH objavljuje u New Yorku

Bavljenje fotografijom sigurno je jedno od zanimljivijih zanimanja. Putovanja, priroda, momenti  sreće i tuge sve ono što se zabilježi ostaje trajno. Kako kaže stara poslovica fotografija  govori više od hiljadu riječi i uistinu je tako. Emina Mešić iz Živinica studentica je Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, ali ljubav prema fotografiji razvila se iz ljubavi prema prirodi.

„Svaki slobodan dan i trenutak volim da provedem kvalitetno, odmarajući se i uživajući u blagodatima koje nam je podarila majka priroda. Uz taj odmor neizostavan je i fotoaparat kojim bilježim sve ono što mi „zapadne“ za oko“, rekla nam je Emina Mešić.

Ona ističe da je počela od fotografisanja šuma, jezera, a tim fotografijama je htjela da potakne prijatelje da izađu iz stanova i kuća i da više vremena provedu u prirodi.

„Pored fotografija prirode kojih imam najviše, volim da bilježim i dešavanja u Živinicama, ljude, emocije“, ističe ova mlada farmacetkinja.

Ono što je vrijedno pomena svakako je i podatak da je prošle godine uspjela da potpiše i ugovor sa kompanijom „Art Commerce“ iz New Yorka kao i sa italijanskim magazinom „Vogue“ gdje se njene fotografije objavljuju.

„Zahvaljujući tome, mnogi u svijetu su vidjeli ljepote naše Bosne i Hercegovine, našeg Konjuha, jezera Modrac i mnoge druge destinacije koje su prikazane kroz moju fotografiju“, priča Mešić.

Emina je do sada i u više navrata učestvovala na raznim takmičenjima,a ono čime se može pohvaliti su i prva mjesta na foto konkursu „Spreman, spašen“, kao i prvo mjesto na takmičenju u organizaciji Crvenog križa BiH „Trenutci sreće mladosti treće“. Učešće je uzela i na projektu „Kultura različitosti u BiH“ koji je implementira na području BiH, Kipra i Egipta.

Pored fakultetskih obaveza ali i fotografije Emina uvijek nađe vremena i za prijatelje, ali podcrtavajući da je ljubav prema fotografiji i usavršavanje u tom pogledu svaki dan sve veća.

„Vjerujte puno u ovom svemu mi znači podrška prijatelja ali i porodice na čemu im se zahvaljujem“, govori nam Emina.
Kako nam je kazala veliki broj fotografija objavljuje i putem facebook-a kako bi ljudima prikazala ono što voli, a svakako prijaju joj i pohvale profsionalnih fotografa. Na naše pitanje d ali će kada završi fakultet fotoaparat biti i dalje njena ljubav kazala je kroz smijeh da je i na fakultetu tako, jer bez aparata se nigdje ne putuje.

(kalesijainfo.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više