EMMAUS – Besplatni ljekarski pregledi sutra u Potočarima

Grupa ljekara iz Sarajeva sutra će vršiti besplatne preglede u prostorijama ambulante u Potočarima, a preglede će obavljati kardiolozi, ginekolozi i doktori opšte prakse.

Pomoćnik direktora Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” Elmedin Škrebo kazao je Feni da je to ustaljena praksa dolaska ljekara u Potočare, naglašavajući da ljekari iz Sarajeva i Tuzle drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.

– Organizujemo različite vrste specijalističkih pregleda za stanovnike Podrinja. Ljekari na naš poziv dolaze i besplatno pružaju svoje ljekarske usluge. Ovisno o potrebi za ljekarsku pomoć uključuju druge kolege čija je specijalnost potrebna stanovnicima. Svi koji imaju potrebu za pregled su dobrodošli i nastojat ćemo svima da izađemo u susret – kazao je Škrebo.

On ističe da je u planu otvaranje ambulante porodične medicine u kompleksu „Doma za stara lica“ u Potočarima.

– Procedura je u toku, trebamo prijaviti jednog ljekara u stalni radni odnos, a u pregovorima smo s određenim kandidatima – potcrtao je Škrebo.

Prethodni vikend grupa ljekara iz Tuzle je pružila potrebnu ljekarsku pomoć stanovnicima u Potočarima.

RTV Slon/Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više