ENEMO zainteresiran za posmatranje Općih izbora u BiH

Članovi Misije za procjenu potreba u Bosni i Hercegovini Evropske mreže organizacija za praćenje izbora (ENEMO) danas su posjetili Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine. Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH sastali su se sa Zlatkom Vujovićem, izvršnim direktorom ENEMO-a i Pierreom Peytier, voditeljem izbornog odjela ENEMO-a.

Članove Misije ENEMO-a su interesirale informacije o predstojećem izbornom procesu u BiH i mogućnost međunarodne posmatračke misije ENEMO-a u BiH, saopćeno je iz Centralne izborne komisije.

Evropska mreža organizacija za praćenje izbora (ENEMO) je međunarodna mreža od 22 vodeće neprofitne, nestranačke i nevladine organizacije iz 17 zemalja centralne i istočne Evrope i centralne Azije, osnovana 29. septembra 2001. godine.

Od svog osnivanja ENEMO je kao nevladina organizacija rasporedila gotovo 40 međunarodnih misija za posmatranje izbora u 11 zemalja.

 

The post ENEMO zainteresiran za posmatranje Općih izbora u BiH appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više