Evropska unija nastavlja isporuke zaštitne opreme bh. zdravstvenim institucijama

Delegacija EU u BiH je tokom protekla četiri dana dostavila 253.725 hirurških maski, N95/FFP2 zaštitnih maski i zaštitnih ogrtača Kantonalnoj bolnici u Goraždu, Brčko Distriktu, Zavodu za javno zdravstvo Posavskog kantona, Civilnoj zaštiti Zeničko-Dobojskog kantona i Kriznom štabu Srednjobosanskog kantona, ukupne vrijednosti 107.061 KM, u partnerstvu sa UNDP-om u BiH.

Iz Delegacije navode da će do kraja januara 2021. biti isporučeno ukupno 1.100.000 hirurških maski, 110.000 N95/FFP2 zaštitnih maski i 50.000 zaštitnih ogrtača institucijama u Banjoj Luci, Bihaću, Brčko Distriktu, Goraždu, Livnu, Mostaru, Orašju, Travniku, Tuzli i Zenici.

Oprema je nabavljena kroz projekt podrške odgovoru na COVID-19 pandemiju koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), za koji je Evropska unija osigurala ukupno sedam miliona eura, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više