Evropska unija nastavlja isporuke zaštitne opreme bh. zdravstvenim institucijama

Delegacija EU u BiH je tokom protekla četiri dana dostavila 253.725 hirurških maski, N95/FFP2 zaštitnih maski i zaštitnih ogrtača Kantonalnoj bolnici u Goraždu, Brčko Distriktu, Zavodu za javno zdravstvo Posavskog kantona, Civilnoj zaštiti Zeničko-Dobojskog kantona i Kriznom štabu Srednjobosanskog kantona, ukupne vrijednosti 107.061 KM, u partnerstvu sa UNDP-om u BiH.

Iz Delegacije navode da će do kraja januara 2021. biti isporučeno ukupno 1.100.000 hirurških maski, 110.000 N95/FFP2 zaštitnih maski i 50.000 zaštitnih ogrtača institucijama u Banjoj Luci, Bihaću, Brčko Distriktu, Goraždu, Livnu, Mostaru, Orašju, Travniku, Tuzli i Zenici.

Oprema je nabavljena kroz projekt podrške odgovoru na COVID-19 pandemiju koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), za koji je Evropska unija osigurala ukupno sedam miliona eura, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više