FBiH: Industrijska proizvodnja u septembru veća za 4,2 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) u septembru veća je za 4,2 odsto u odnosu na avgust, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

U septembru ove, u odnosu na isti mjsec prošle godine, industrijska proizvodnja u FBiH kalendarski prilagođena, veća je za 10,3 odsto.

Proizvodnja energije u septembru veća je za 15,2 odsto u odnosu na avgust, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 odsto, intermedijarnih proizvoda za 1,4 odsto, te kapitalnih proizvoda veća za 0,2 odsto.

U septembru ove, u odnosu na isti mjsec lani, proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 14,2 odsto, kapitalnih proizvoda za 9,8 odsto, energije za 7,7 odsto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,5 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 5,4 odsto, prenosi Srna.

Desezonirana industrijska proizvodnja u septembru, u odnosu na avgust, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 18 odsto, u vađenju ruda i kamena za 6,2 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 1,9 odsto.

U septembru ove u odnosu na isti mjsec prošle godine, industrijska proizvodnja kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 11,6 odsto, u prerađivačkoj industriji za 11,3 odsto, a u vađenju ruda i kamena za 1,2 odsto.

RTV Slon/ Biznisinfo.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više