Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica odobrilo 200 hiljada KM za uređenje dvije putne dionice u općini Banovići

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je 200 hiljada konvertibilnih maraka za sufinansiranje dva projekta iz oblasti uređenja lokalne putne mreže na području općine Banovići. Radi se o projektima: „Rekonstrukcija i asfaltiranje puta, dionica Karahodžići – I faza“, za šta će se izdvojiti 118 hiljada maraka i „Rekonstrukcija i asfaltiranje ceste u MZ Treštenica (dionica krak I i II), za šta je osiguran iznos od 82 hiljade KM.

Ugovor o namjenskom korištenju doniranih sredstava potpisan je u prostorijama Ministarstva (u Sarajevu), a potpisali su ga resorni ministar Edin Ramić i općinski načelnik dr. Bego Gutić.

The post Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica odobrilo 200 hiljada KM za uređenje dvije putne dionice u općini Banovići appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više