Firma Design Šljivić d.o.o iz Živinica proizvodi vrhunski namještaj po mjeri i želji kupca

U vremenu kada se rijetko ko odlučuje na pokretanje novog biznisa, u Živinicama, koje u posljednje vrijeme bilježe pozitivan trend otvaranja novih privatnih kompanija, prije dvije godine, sa radom je počela fabrika namještaja „Design Šljivić“.
Orijentisani su isključivo na proizvodnju tapaciranog namještaja i namještaja od punog drveta po mjeri i želji kupca.

Semir Šljivić, osnivač “Design Šljivić”

Proizvodni asortiman u našoj kompaniji  je tapacirani namještaj i namještaj od punog drveta, to jest masiva. Sve se radi po narudžbi, po mjeri. Tržište na koje smo usmjereni jeste Bosna i Hercegovina od čega je Sarajevo cca 70% plasiranog namještaja. Radi se izvoz u sve zemlje EU, a najviše Slovenija i Njemačka, kazuje Selmir Šljivić, osnivač firme „Design Šljivić“ d.o.o.

Uprkos pandemiji koja je obilježila prošlu, ali i ovu godinu, to se nije mnogo odrazilo na poslovanje ove, relativno mlade, živiničke kompanije. Optimisti su i za naredni period, sa jasnom vizijom, novih ulaganja, modernizacije i tendecije novih zapošljavanja.

Na samom početku pandemije kao što su i svi bili zatvoreni i mi nismo radili 15-ak dana u mjesecu martu 2020. godine. Plaće i doprinose smo uredno izmirili za te dane te nastavili sa proizvodnjom. Pošto nemamo serijsku proizvodnju, dakle radimo po narudžbi i mjerama, nismo osjetili manjak posla. Trenutno imamo osam zaposlenih, ali sa proširenjem i većim obimom posla, svakako da imamo namjeru za novim zapošljavanjem stručnog kadra, ističe Šljivić.

Tokom pandemije, prema riječima Šljivića, ulagali su u mašine za proizvodnju namještaja od punog drveta, infrastrukturu i dodatni prostor za proizvodnju.

– Proširenje je planirano u smislu novih proizvoda, modernizaciju i brzinu proizvodnje. Planovi za naredni period su proizvodnja što kvalitetnijeg namještaja i poboljšanje izvozne linije. Cilj je zadovoljiti kupce u svakom smislu, kvalitetom, uslugom i cijenom. Salon namještaja će imati ponudu outlet-a, robe široke potrošnje sve za kuću, rasvjetu, priča Šljivić.

Ono po čemu se razlikuju u odnosu na ostale je upravo način rada. Nisu orijentisani na serijsku proizvodnju, nego na narudžbe po mjeri. U proizvodnji koriste najkvalitetnije materijale, u skladu sa svjetskim standardima i unikatnom dizajnu.

– Nikada i nikoga iz naše branše ne smatramo konkurencijom jer su to sve kolege i partneri koji od proizvodnje namještaja žive i po čemu su Živinice postale poznate. Nastojimo da budemo u trendu sa svjetskim standardima po osnovu dizajna, kvalitete materijala i ono što je najvažnije da budemo odgovorni prema uposlenicima, poslovnim partnerima i nadasve kupcima do kojih nam je najviše stalo, naglašava Šljivić.

Iako su novi na tržištu, već spadaju u red proizvođača kvalitetnog namještaja, koji prije svega garantuje vrhunsku kvalitetu, primamljiv i lijep izgled. Stoga, ukoliko želite vaš dom učiniti vizuelno drugačijim, kupiti novi namještaj za dnevni boravak, spavaću sobu ili neki drugi prostor, vjerujemo da će „Design Šljivić“ ispuniti sva vaša očekivanja i uskladiti u odnosu na prostor kojim raspolažete.

Preuzeto:Glastk.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više