FMRPO:Objavljena potencijalna lista korisnika finansijske pomoći

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta obavještava obrte i ostale samostalne djelatnosti, da je danas, 3. decembra 2021. godine, objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći na internet stranicama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade Federacije BiH, a nalazi se na linku https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/.

Potencijalna lista objavljena je u skladu sa Uredbom o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19, a nakon 15 dana od dana objave Preliminarne liste korisnika finansijske pomoći (10.11.2021.godine).

Konačna lista korisnika finansijske pomoći biti će reducirana za sve obrte i ostale samostalne djelatnosti, koji u skladu s članom 7. stav 1. tačkom e) ne ispunjavaju uslove iz ove uredbe.

U roku od 8 dana od dana objave Potencijalne liste korisnika finansijske pomoći, vlasnici obrta i ostalih samostalnih djelatnosti mogu podnijeti pismeni prigovor Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na adresu dr. Ante Starčevića bb (Hotel Ero) Mostar, uz relevantnu dokumentaciju (potvrda o izmirenim obavezama od Porezne uprave FBiH i to u originalnom primjerku ili ovjerenoj kopiji i sl.). Osnovani prigovori uz priložene dokaze bit će uvaženi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više