/FOTO/U pretresima u Gračanici pronađena veća količina opojne droge, dvije osobe uhapšene

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a TK-a, su nakon višemjesečne istrage poduzimajući aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana, 25.5.2023.godine na području Gračanice, izvršili pretresanje lica D.A., rođen 2003.godine i D.A., rođen 1977.godine, oba nastanjena na području grada Gračanica, kao i vozila i objekata koja koriste navedena lica. Tom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: sedam pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u prethodnom periodu tokom istrage privremeno oduzeto i veće pakovanje bijele materije koja koja asocira na opojnu drogu. Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija koje asociraju na opojne droge, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, te je tokom navedenih aktivnosti oduzeto ukupno oko 2,7 kg opojne droge Amfetamin speed (2689 gr) i 2,1 kg (2097 gr) opojne droge Cannabis sativa L- konoplja.

Prema nalogu postupajućeg Tužioca koji rukovodi istragom u navedenom predmetu, licima D.A. (2003) i D.A.(1977) je oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBIH, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK.

 

 

The post /FOTO/U pretresima u Gračanici pronađena veća količina opojne droge, dvije osobe uhapšene appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više