/FOTO/ Udruženim snagama do ljepšeg parka

Na području Poljica u Lukavcu u toku je realizacija II Faze projekta “Nacionalni park sjećanja, ponosa i ljudskih vrijednosti BiH, gdje građani udruženim snagama učestvuju u uređenju parka.

Od ranih jutarnjih sati projektni timovi “Nacionalni park PSV” Poljice i projektni tim Nermina Mustajbašića radili su na čišćenju terena, postavci novih sadržaja (nove klupe, stol za stoni tenis, dodatna rasvjeta, novi tobogan, zatvoreni kamin za logorsku vatru u upotrebi će biti od četvrtka…) i sanaciji starih.

”Nastavljamo sa daljnjim radom, realizacijom plana II Faze uz dodatnu zaštitu svih postojećih elemenata (betoniranje, varenje, postavka kvalitetnijih kamera – stara je “zakazala” u lošem momentu). U narednim danima na ovom dijelu biće postavljen i kontejner uz redovno planirani odvoz smeća. Naše mještane te sve posjetioce još jednom molimo za odgovorniji pristup i odnos prema svemu što se trenutno nalazi na ovom prostoru te dodatan doprinos u očuvanju i konkretnoj podršci u narednim “Fazama” koje će zahtijevati i veća finansijska ulaganja”, navode organizatori ove akcije.

The post /FOTO/ Udruženim snagama do ljepšeg parka appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više