Fudbalski savez BiH bio domaćin trodnevnog seminara UEFA-e

Fudbalski savez Boisne i Hercegovine u prethodna tri dana bio je domaćin UEFA razvojnom timu (UEFA Grow Project Team), koji je u prostorijama saveza u Sarajevu održao radionice u vezi s UEFA projektom pod nazivom “UEFA Grow – Football Federations of the future”.

Strategija razvoja fudbala obuhvatila je sve ključne tačke i stubove na kojima počiva jedna sportska organizacija. Teme koje su izazvale posebnu pažnju su bile – kvalitetno upravljanje i ljudski resursi, grassroots program i učešće u istom, razvojni put talenata i nacionalne selekcije, takmičenje i klubovi učesnici, infrastruktura i stadioni, imidž i brend, marketing i komunikacije, te prihodi i finansije.

U radu seminara učestvovali su elitni predstavnici UEFA-e za određene oblasti, a u radionicama su učestvovali i predstavnici klubova m:tel Premijer lige BiH.

– Sve teme, a naročito ona koja se tiče ženskog fudbala, protekle su u aktivnom učešću predstavnica SFK 2000 Sarajevo, koje su na taj način radu dale poseban pečat. NSBiH se zahvaljuje i svim drugim klubovima koji su učestvovali u radu, a posebnu predstavnicima FK Sarajevo, FK Zeljezničar i FK Sloboda.

Nakon ovih radionica, te online sastanaka koji će se kontinuirano nastaviti do kraja ove godine, UEFA razvojni tim će dostaviti prijedlog Strategije razvoja nogometa u BiH za period od 2022. do 2026. godine – saopćeno je iz NSBiH.

RTV Slon/ Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više