FUP dobio donaciju od Savezne kriminalističke policije Njemačke

Ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber danas je u ime Savezne kriminalističke policije Njemačke uručila zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu dvije donacije u ukupnom iznosu od oko 46.092 eura, a u cilju podrške u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala, te podršci u borbi protiv cyber-kriminala.

Korman je zahvalio na uručenoj donaciji i napomenuo da je uloga Njemačke prepoznata u zalaganju i predanosti kada je u pitanju unapređenje sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Istakao je činjenicu da Federalna uprava policije ima izuzetnu saradnju sa policijskim organima Njemačke, a posebno sa Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke.

U sklopu posjete Ambasadorica Uebber i zamjenik direktora Federalne uprave policije su razgovarali o nadležnostima Federalne uprave policije, te mogućnostima razvijanja bilateralne saradnje između dvije države, uz posebno unapređenje saradnje između Federalne uprave policije i policije Savezne Republike Njemačke, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

RTV Slon/Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više