FZZZ – Mjera ‘Tražim poslodavca 2022’ od 6. do 10. juna 2022.

Federalni zavod za zapošljavanje obavijestio je fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u FBiH da će Javni poziv za učešće u mjeri “Tražim poslodavca 2022” biti otvoren od 6. do 10. juna 2022. periodu od 8 do 16 sati.

Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti.

Mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana objave javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest ili 12 mjeseci.

Finansijska sredstva za realizaciju te mjere iznose 10 miliona KM, a trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 1.600 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH.

Javni poziv će biti otvaran parcijalno po kantonima, i to: 6. juna – Hercegovačko-neretvanski kanton i Srednjobosanski kanton, 7. juna – Unsko-sanski kanton, Zapadnohercegovački kanton i Kanton 10 (Livno), 8. juna – Zeničko-dobojski kanton, Bosanskopodrinjski kanton i Posavski kanton, 9. juna – Tuzlanski kanton, te 10. juna Kanton Sarajevo.

Fizičke osobe koje su prijavljene na evidenciju nezaposlenih u određenom kantonu moći će aplicirati isključivo onaj dan koji je u rasporedu naznačen za taj kanton.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 13. juna 2022.

Također, poslodavci i fizičke osobe obavezni su se registrovati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva, a krajnji rok za registraciju je 29. maj 2022.

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba, saopćeno je iz te institucije.

The post FZZZ – Mjera ‘Tražim poslodavca 2022’ od 6. do 10. juna 2022. appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više