Gala koncertom u BKC-u Živinice završava teatarska revija “Četvrtkom u pozorište”

Treća teatarska revija "Četvrtkom u pozorište" BKC-a Živinice bit će svečano zatvorena ovog četvrtka i to gala koncertom mješovitog hora Lege Artis pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića.

Teatarska revija počela je 3. oktobra, a publika je svakog četvrtka imala priliku pogledati predstavu ili kocert, ali i dati ocjenu za kulturni događaj, od 1 do 5. Upravo na taj način određeni su i pobjednici teatarske revije, koji će biti nagrađeni u četvrtak na svečanom zatvaranju.

“Teatarsku reviju organizujemo po treći put i mogu slobodno reći da je iz godine u godinu i kvalitetom, ali i kvantitetom sve bolja, a rezultat je sve više publike u našoj sali, što je i cilj ove manifestacije. Posebno mi je drago što ćemo teatrsku reviju zatvoriti koncertom hora Lege Artis, sa gostima, obzirom da je zaista riječ o jednom izuzetno kvaltetnom horu, koji oduševljava publiku, gdje god da nastupaju“, izjavio je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić.

Cijena ulaznice za zatvaranje revije je “Plati koliko možeš“, a generalni pokrovitelji su gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više