Gala koncertom u BKC-u Živinice završava teatarska revija “Četvrtkom u pozorište”

Treća teatarska revija "Četvrtkom u pozorište" BKC-a Živinice bit će svečano zatvorena ovog četvrtka i to gala koncertom mješovitog hora Lege Artis pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića.

Teatarska revija počela je 3. oktobra, a publika je svakog četvrtka imala priliku pogledati predstavu ili kocert, ali i dati ocjenu za kulturni događaj, od 1 do 5. Upravo na taj način određeni su i pobjednici teatarske revije, koji će biti nagrađeni u četvrtak na svečanom zatvaranju.

“Teatarsku reviju organizujemo po treći put i mogu slobodno reći da je iz godine u godinu i kvalitetom, ali i kvantitetom sve bolja, a rezultat je sve više publike u našoj sali, što je i cilj ove manifestacije. Posebno mi je drago što ćemo teatrsku reviju zatvoriti koncertom hora Lege Artis, sa gostima, obzirom da je zaista riječ o jednom izuzetno kvaltetnom horu, koji oduševljava publiku, gdje god da nastupaju“, izjavio je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić.

Cijena ulaznice za zatvaranje revije je “Plati koliko možeš“, a generalni pokrovitelji su gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više