Gimnazija Živinice prva po učenju i vladanju u Tuzlanskom kantonu

Živinički gimnazijalci uspješno su završili prvi dio školske godine sa prosječnom ocjenom 4.0, prolaznost je 95,2% i veća je 1,2% u odnosu na prošlu godinu, 12 učenika završilo je prvo polugodište sa negativnim ocjenama. Na osnovu vrednovanja Pedagoškog zavoda TK, naša Gimnazija ponovo je zauzela visoko mjesto. Što je rezultat rada kako učenika tako i profesora, te menadžmenta i uprave  škole.

Gminazija Živinice prva je po znanju i vladanju u Tuzlanskom kantonu. Osim toga, čenici živiničke Gimnazije jedini imaju pozitivan broj bodova po osnovu izostanaka.

U ukupnom rangu, od 33 srednje škole, Gimnazija Živinice zauzela je šesto mjesto, a u rangu Gimnazija peto mjesto.

Da bi ti rezultati bili još bolji do kraja godine profesori su i ovaj zimski raspust proveli pohađajući brojne seminare za usavršavanje određenih obrazovnih oblasti.

Gimnazija Živinice broji 276 učenika koji su po učenju i vladanju najbolji u Kantonu što je itekako dodatni motiv za još bolji napredak, da je broj učenika veći i da su uslovi rada nešto bolji sigurno bi naša Gimnazija na rangiranju pedagoškog zavoda zauzela bolje mjesto.

Kako bi se broj učenika u narednoj školskoj godini povećao vršit će se određene aktivnosti na prezentaciji Gimnazije.

I ove godine bit će organizovani „Dani otvorenih vrata“ Gimnazije Živinice.

Neosporna je činjenica da svršeni živinički Gimnazijalci bez problema završavaju fakultete koje upišu jer nose jako znanje iz ove obrazovne isntitucije.

Početak drugog polugodišta je na pragu, učenici će u školske klupe sjesti već 30. januara, prema riječima direktora Mumića u ovoj ustanovi su sizvršene sve pripreme za nastavak školske godine.

RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više