Glavni tužilac Tužilaštva BiH se sastao sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić u State Departmentu u Washingtonu sastao se sa Gabrielom Escobarom, Zamjenikom podsekretara State Departmenta i Specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan.

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Kajganić upoznao je Escobara sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojima se realizira značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz inostranstva, uključujući i dobru saradnju sa partnerskim institucijama iz SAD.

Specijalni izaslanik Escobar, iskazao je punu podršku SAD-a Tužilaštvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu.

The post Glavni tužilac Tužilaštva BiH se sastao sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više