GO SDA Živinice predstavio kandidate za gradonačelnika i gradsko vijeće

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi GO SDA Živinice je uz ograničen broj prisutnih večeras predstavio svoju listu kandidata za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

Na samom početku svečanog predstavljanja predsjednik GO SDA i premijer Vlade TK dr. Denijal Tulumović istakao je da će se predstojeća kampanja za lokalne izbore otežano odvijati zbog globalne pandemije Covid-19 virusa koja je odredila nove prioritete, a to je prvenstveno zdravlje građana grada Živinica , te da će SDA kao odgovorna stranka prema društvu i narodu voditi računa da sve aktivnosti u predizbornoj kampanji budu u znaku poštivanja epidemioloških mjera.

Da je SDA kroz demokratsku proceduru izabrala najbolje kandidate koji su spremni da odgovore svim društeno političkim izazovima govori i činjenica o visokom stepenu mladih i žena koji su zastupljeni na listi GO SDA Živinice.

Gradsko vijeće predvođeno SDA je u proteklom periodu skupa sa gradonačelnikom Kamenjakovićem ostvarilo značajan privredni i društeni preokret te sigurni u nastavak podrške građana sa još ambicioznijim ali ostvarivim ciljevima počinju ovu kampanju. Aktuelni predsjedavajući GV i nosilac liste SDA naglasio je da SDA održavala stalni kontinuitet rasta i razvoja grada te zajedničkim Živinice su postale privredno čudo i grad vrijedan pažnje investitora.

„Od opštne do grada u zadnje 4 godine sa oko 1700 novih radnih mjesta, budzetom većim za 10 miliona, suficitom od milion ipo konvertibilanih maraka i 41 milonom maraka uloženih u infrastrukturu u zadnjih pet godina uspjeli smo Živinice po kvalitetu života dovesti na zavidan polažaj među drugim gradovima i općinama i to su naši argumenti i naša izborna snaga. Samo istinom i rezultatima idemo s Božijom pomoći u novu pobjedu!” –porucio je aktuelni gradonačlenik i kandidat za gradonačelnika dr. Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više