GO SDA Živinice predstavio kandidate za gradonačelnika i gradsko vijeće

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi GO SDA Živinice je uz ograničen broj prisutnih večeras predstavio svoju listu kandidata za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

Na samom početku svečanog predstavljanja predsjednik GO SDA i premijer Vlade TK dr. Denijal Tulumović istakao je da će se predstojeća kampanja za lokalne izbore otežano odvijati zbog globalne pandemije Covid-19 virusa koja je odredila nove prioritete, a to je prvenstveno zdravlje građana grada Živinica , te da će SDA kao odgovorna stranka prema društvu i narodu voditi računa da sve aktivnosti u predizbornoj kampanji budu u znaku poštivanja epidemioloških mjera.

Da je SDA kroz demokratsku proceduru izabrala najbolje kandidate koji su spremni da odgovore svim društeno političkim izazovima govori i činjenica o visokom stepenu mladih i žena koji su zastupljeni na listi GO SDA Živinice.

Gradsko vijeće predvođeno SDA je u proteklom periodu skupa sa gradonačelnikom Kamenjakovićem ostvarilo značajan privredni i društeni preokret te sigurni u nastavak podrške građana sa još ambicioznijim ali ostvarivim ciljevima počinju ovu kampanju. Aktuelni predsjedavajući GV i nosilac liste SDA naglasio je da SDA održavala stalni kontinuitet rasta i razvoja grada te zajedničkim Živinice su postale privredno čudo i grad vrijedan pažnje investitora.

„Od opštne do grada u zadnje 4 godine sa oko 1700 novih radnih mjesta, budzetom većim za 10 miliona, suficitom od milion ipo konvertibilanih maraka i 41 milonom maraka uloženih u infrastrukturu u zadnjih pet godina uspjeli smo Živinice po kvalitetu života dovesti na zavidan polažaj među drugim gradovima i općinama i to su naši argumenti i naša izborna snaga. Samo istinom i rezultatima idemo s Božijom pomoći u novu pobjedu!” –porucio je aktuelni gradonačlenik i kandidat za gradonačelnika dr. Samir Kamenjaković.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više