Gordana Tadić iz Živinica nova glavna tužiteljica Tužilaštva BiH

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju, do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega.

Gordana Tadić je zamjenica glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šefica Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na oficijelnoj stranici Tužiteljstva BiH dati su biografski podaci Gordane Tadić, koje prenosimo u cjelosti:

Gordana Tadić je rođena 1962. godine u Živinicama. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1985. godine, a pravosudni ispit položila je 1995. godine. Po završetku studija do 1996. godine radila je u privredi.

U periodu od 1996. do 2003. godine obavljala je dužnost zamjenice opštinskog tužioca u Živinicama, a dužnost kantonalne tužiteljice u Tuzli obavljala je od 2003. do kraja 2011. godine.

Od početka 2012. godine do decembra 2013. godine obavljala je dužnost zamjenice glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Za tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovana je odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine od 20. novembra 2013. godine.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više