Gornje Živinice: Kandidat za načelnika Fahrudin Pašić predstavio program rada

Danas u 18. sati u prostorijama OŠ Gornje Živinice održan je skup građana sa ovog područja na kome im se obratio Prof. Fahrudin Pašić, kandidat za načelnika općine.
Pred velikim brojem građana Gornjih Živinica, profesor Pašić je izložio svoj program rada kao općinskog načelnika. Govorio je o prioritetima svog djelovanja kao načelnika.
Tom prilikom naglasio je da će prioriteti biti na stvaranju i poboljšavanju uslova poslovanja za preduzeća koja zapošljavaju radnike sa teritorije naše općine. Skrenuta je pažnja na greške koje je činila općinska administracija u ovom pogledu zadnjih godina i ponudio pravce prevazilaženja tih problema.
Govoreno je o nepotizmu i rodbinskom i stranačkom zapošljavanju u državnoj administraciji, kao i u preduzećima sa većinskim državnim kapitalom.

109232
Profesor je iznio podatke o nepravilnostima prilikom raspodjele općinskog budžeta kao i o preferiranjima pojedinaca ili određenih krajeva prilikom podjele raznih podsticaja i nepovratnih sredstava.
Govoreno je o mnogim drugim pitanjima kao što je stanje u općinskoj administraciji, općinskim javnim preduzećima i ustanovama, o pitanjima Hrvata i Roma na teritoriji općine, o pritiscima prema radnicima koji se ucjenjuju da glasaju za određenu opciju, o nepravilnom i netransparentnom trošenju sredstava socijalne namjene itd.

U diskusiji sa građanima postavljeno je pitanje fiskulturne sale u OŠ Živinice Gornje, pitanje spomen obilježja poginulih u ratu 92-95, pitanje rada na crno i mnoga druga pitanja. Na sva pitanja profesor Pašić je ponudio odgovor i rješenje.

Zadovoljni građani, napuštajući skup, obećali su punu podršku profesoru Pašiću uz želju da istraje u provođenju svog izuzetno dobrog programa rada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više