Gračanica: Prijatelja ubio sačmaricom dok je sjedio u automobilu

Dvadesetčetverogodišnji Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica ubijen je sinoć oko 21 sat u mjestu Gračanica kod Živinica, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Za ubistvo, kako navode u Tužilaštvu, osumnjičen je 26-godišnji Omer Fatić, koji je odmah nakon ubistva uhapšen.

– Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo. Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobili, ispalio dva hica u gornji dio tijela – kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice. U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

– Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u vezi s ubistvom – dodao je Arnautović.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više