Grad Tuzla implementira software za upravljanje Registrom nekretnina u vlasništvu Grada

Grad Tuzla je, putem Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, izvršio nabavku programskog rješenja za upravljanje Registrom nekretnina u vlasništvu Grada, zasnovanom na geoinformacionom sistemu. Implementacija Registra će trajati narednih godinu dana, a u skladu sa tehničkom specifikacijom predmeta nabavke. Registar nekretnina je javni registar i predstavlja sveobuhvatnu analitičku evidenciju o imovini Grada, te će pružiti značajnu podršku efikasnijem upravljanju imovinom u vlasništvu Grada Tuzle.

Sve gradske službe, u čijoj nadležnosti je upravljanje određenom imovinom, sistemski će upravljati istom putem modernih informatičkih alata. Registar nekretnina osigurava precizan popis – inventuru nekretnina i ostale imovine, vođenje imovine u jedinstvenoj bazi podataka, kvalitetnu informaciju o različitim vrijednostima imovine, povećanje budžetskih prihoda, promjenu načina razmišljanja o javnoj imovini, te ubrzavanje procesa rješavanja pitanja jedinica imovine koje ne stvaraju prihod.

Nakon potpune implementacije programskog rješenja za upravljanje Registrom imovine u vlasništvu Grada i unesenih podataka o imovini, stvorit će se uslovi za dalju nadogradnju ovog sistema u sistem javno dostupnog registra putem interneta.

The post Grad Tuzla implementira software za upravljanje Registrom nekretnina u vlasništvu Grada appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više