Grad Živinice dobio novi prelijep i moderan sportski teren sa plastičnom travom

Grad Živinice je svojim najmlađim sugrađanima poklonio sportski teren modernog dizajna, sa plastičnom travom.

“Zadovoljstvo mi je da danas možemo našim najmlađim sugrađanima pokloniti jedan prelijep i moderan teren sa plastičnom travom.”, istakao je Gradonačelnik Samir Kamenjaković na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Dakle, nakon što smo prilikom izgradnje Ljetne scene izmjestili teren koji je bio dotrajao, danas je završena izgradnja novog, modernog terena sa plastičnom travom, koji je zasita izgrađen sa najkvalitetnijom opremom.

Drago mi je što polako u našem Gradskom parku Konjuh pravimo kompleks sadržaja za sve naše sugrađane, kako bi mogli kvaliteno provesti svoje vrijeme u Gradu Živinice.

Iz tog radzloga nakon što smo uredili ovaj park, napravili smo dio za najmlađe, zatim basket teren, teren za šah, a evo sada i teren sa plastičnom travom, a uskoro počinjemo raditi i teren za tenis koji će također biti na ovom dijelu našeg Grada.

Nakon toga dovršit ćemo uređenje i ostatka ovog prostora kako bi oživjeli svaki dio našeg Grada da bude upotrebljiv za naše sugrađane, jer zaista želimo da imamo što više ponuda koje će koristiti našim sugrađanima.

Mi teren poklanjamo našim najmlađim sugrađanima, da svoje vrijeme provode lijepo i na kavalitetan način.” – Gradonačelnik Samir Kamenjaković

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
2 Komentara
  1. Idriz piše

    I tako, iz jednog sela u kojem živiim pratim sve ono što se obnavlja u gradu. Umjesto da se radujem ,jer je to moj grad , ja moram da negodujem . Zašto? Moje dijete putuje autobusom za Tuzlu preko Živinica, i tako godinama . To vam dođe kao kad bi ste putovali za Zagreb preko Beograda ? Zašto gospodine načelniče ne primjetiš i našu djecu na selu? Šta su oni, oni nisu djeca koja žele ono što i gradska djeca? Oni nemaju ono osnovno za život “prevoz do škole,fakulteta”. Kome toliki tereni u gradu a zapostaviti ostalu djecu na selu? Osim mosta koji pominjem u komentaru tu je i put Suha-Ljubače, sa oštećenjima na kojim morate stati da bi prošli put, sve je zaraslo, smeće itd. Šta mi na selu imamo ? Imamo nepismenog vijećnika koji stane na seosko raskršće i prebrojava koliko ima kuća (njegovih glasača) , dali da stavi 2-3 sijalice i nekoliko metara asvalta koji popuca do proljeća. I tako žalosno ,sijalice svijetle,omladina je otišla iz sela. Zašto?

  2. WALTER piše

    G – POD. IDRIZ JESTE UPRAVU JER PREDPOSTAVLJAM DA VAM DJECA AUTOBUSOM PUTUJU PRVO U GRAD ZIVINICE SA SELA PA TEK PRESJEDAJU ZA TUZLU.NIJE TO PAMETNO TAKO U VRIJEME KOMUNIZMA JE U SRBIJI IZGRADEN OGROMNI MOST NA LIVADI A NEMA RIJEKE JER IM JE BIO PLAN DA CE PROMJENITI TOK RIJEKE ALI NAROD NIJE DAO PA I DAN DANAS TAJ MOST KAO NEKI SPOMENIK STOJI DUZINE OKO 250M.KAMENJAKOVIC U OVOM SLUCAJU NIJE KRIJEV JER MOZDA NIJE SE NI SJETIO JER ON IZGLEDA I SAMO MISLI U OPSTINI A DRUGI VIJECNICI SU SVAKAK NEPISMENA STOKA KAO I U KOMUNIZMU KADA SU INZINJERIMA KOMANDOVALI SA OSNOVNOM SKOLOM I TO AKSAM SKOLOM LJUDI PA JE JUGOSLAVIJA I RIKNULA.VIJECNICI SA SELA TREBAJU DAVATI IDEJE ALI NEMAJU MOZGA NITI IDEJA,SVA MLADOST JE OTISLA U SVIJET.DA SAM SA KAMENJAKOVICEM JA BI NAREDIO DA VOZOM NAROD PUTJE U TUZLU I NAZAD A BILA BI JEFTINIJA KARTA A UVESTI IZ SELA DA DACKI AUTOBUSI I RADNICKI AUTOBUSI 4 PUTA SAOBRACAJU DIREKTNO ZA TUZLU IZ SVAKOG SELA KOJE NIJE POVEZANO PROLAZOM KROZ ZIVINICE.15 GODINA NIJE MALO KADA JE VLADAO BIVSI NACELNIK KRIMINALAC,KURVAR I TERORISTA HASAN MURATOVIC ZA KOJEGA SU GLASALI NEPISMENI,KRIMINALCI I KURVE TE JE I DAVAO POSAO I ZAHVALNICE SAMO KURVAMA I KRIMINALCIMA.MOJA JE IDEJA DA ZAKAZETE JEDAN RAZGOVOR SA GRADONACELNIKOM A ON PRIMA 2 PUTA U SEDMICI LJUDE I SA NJIMA RAZGOVARA TE KRITIKUJES SVOGA LUDOGA VIJECNIKA I DADES SVOJU IDEJU DA DJECI SE OLAKSA I VRIJEME I JEFTINIJA KARTA ZA TUZLU.SRDACAN POZDRAV.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više