Grad Živinice obezbijedio finansijsku podršku za štete prouzrokovane poplavama

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković jučer je u prostorijama Gradske uprave upriličio potpisivanje ugovora za novčanu donaciju osobama koje su pretrpjele štete prouzrokovane poplavama u junu mjesecu ove godine.

Grad Živinice je u saradnji sa Švicarskim Crvenim križom obezbijedio sredstva u vrijednosti od 75.000 KM za prvi krug pomoći za 190 osoba kojima su vremenske neprilike nanijele ogromne materijalne štete.

Naime, Grad Živinice kontinuirano realizuje mnoštvo projekata koji poboljšavaju kvalitet življenja, te ostvaruje mnogobrojne saradnje značajne za naše građane.

S tim u vezi, Grad Živinice je u saradnji sa Švicarskim Crvenim križom uspješno realizovao nekoliko projekta čime se stvorila mogućnost za ovakav vid podrške građanima Grada Živinice.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića ovo je prvi krug pomoći za građane koji su pretrpjeli štete uzrokovane posljednjim poplavama u Gradu Živinice, a do kraja ove godine očekuje se veći paket podrške.

„Nakon štete i stanja nesreće koje smo imali u Gradu Živinice u junu ove godine, te na osnovu izvještaja o štetama koje su nastale, planirat ćemo u Budžetu Grada Živinice sredstva kojima ćemo direktno pomoći našim sugrađanima. Tražili smo pomoć i preko Švicarskog Crvenog križa, a s obzirom da trenutno sa njima realizujemo nekoliko značajnih projekata, ostvarili smo mogućnost da dobijemo i ovaj projekat gdje možemo podijeliti hitnu pomoć najugroženijim sugrađanima. Ovo nije jedina stvar koju radimo na terenu, želimo što prije napraviti i novu podršku i naknadu za štete koje su pretrpjeli naši građani koju planiramo realizovati do kraja ove godine. U Gradski Budžet je prijavljena šteta preko 1.700.000,00 KM i nadam se da ćemo uspjeti organizovati i obezbijediti pomoć kako bi pokušali nadoknaditi ono što su građani izgubili tokom poplava.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više