GRAD ŽIVINICE: Ulica Željeznička – ulica ili jezero!?

Teško je povjerovati da u jednom gradu u 21. vijeku u centru tog istog grada postoji jedna ovakva nazovimo ulica. - Piše: Ahmet Beširović

U pitanju je GRAD Živinice, ulica Željeznička koja godinama vapi i moli da se neko od gradskih vlasti smiluje i učini je dostojnom 21. vijeka, dostojnom čovjeka, građanina.

Godinama je ta ista ulica potopljena pod vodom, s obzirom da je kanalizaciona mreža već odavno podrobljena i zapušena te ne dozvoljava odliv površinskih i oborinskih voda. Ulica je razorena i od polomljenog asvalta i puna je udarnih rupa, a da ne govorim o trotoarima, njih više i nema.

Pješaci su primorani na toliku opreznost kako nebi bili okupani od nesavjesnih vozača, ali na ovakvoj ulici iskreno teško je i biti savjestan, ma koliko se trudio. Pozivam uvaženog gospodina gradonačelnika Samira Kamenjakovića kao i njegove nadležne službe da u što kraćem roku izađu na teren, poduzmu neophodne radnje u smislu izrade projektne dokumentacije, te prioritetno počnu sa kompletnom rekonstrukcijom kanalizacionih i svih drugih infrastrukturnih mreža kao i kompletne ulice i učine je dostojnom grada Živinica, dostojnom čovjeka, građanina.

Piše: Ahmet Beširović

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više