GRAD ŽIVINICE: Ulica Željeznička – ulica ili jezero!?

Teško je povjerovati da u jednom gradu u 21. vijeku u centru tog istog grada postoji jedna ovakva nazovimo ulica. - Piše: Ahmet Beširović

U pitanju je GRAD Živinice, ulica Željeznička koja godinama vapi i moli da se neko od gradskih vlasti smiluje i učini je dostojnom 21. vijeka, dostojnom čovjeka, građanina.

Godinama je ta ista ulica potopljena pod vodom, s obzirom da je kanalizaciona mreža već odavno podrobljena i zapušena te ne dozvoljava odliv površinskih i oborinskih voda. Ulica je razorena i od polomljenog asvalta i puna je udarnih rupa, a da ne govorim o trotoarima, njih više i nema.

Pješaci su primorani na toliku opreznost kako nebi bili okupani od nesavjesnih vozača, ali na ovakvoj ulici iskreno teško je i biti savjestan, ma koliko se trudio. Pozivam uvaženog gospodina gradonačelnika Samira Kamenjakovića kao i njegove nadležne službe da u što kraćem roku izađu na teren, poduzmu neophodne radnje u smislu izrade projektne dokumentacije, te prioritetno počnu sa kompletnom rekonstrukcijom kanalizacionih i svih drugih infrastrukturnih mreža kao i kompletne ulice i učine je dostojnom grada Živinica, dostojnom čovjeka, građanina.

Piše: Ahmet Beširović

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više