GRAD ŽIVINICE: Upitna organizacija koride u Ciljugama!

Organizacija koride u živiničkom naselju Ciljuge, koja krajem augusta svake godine okuplja na desetine hiljada ljudi iz sjeveroistočne Bosne i šire, mogla bi biti dovedena u pitanje!

Podsjetimo da jepokrovitelj prve korode, bio bivši načelnik Asim Aljić.

Delegati Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine su na posljednjoj sjednici donijeli, između ostalih, prijedlog Zakona o Gradu Živinice, čime su zvanično Živinice i još sedam općina u Federaciji dobile status grada. Na samoj sjednici Doma naroda je bilo negodovanja za usvajanje ovih zakona. Delegat Hajrudin Halilović (A-SDA), kako prenosi klix.ba, kazao je na sjednici da su neka sela veća od kandidata za gradove dodajući da će se i „koride bikova“ početi proglašavati kulturnim manifestacijama.

U Gradskom vijeću najozbiljnije su shvatili poruke delegata u Domu naroda, te su referentu i sekretaru u Gradskom vijeću Muminu Koridi najavili otkaz, dajući građanima nedvosmislenu poruku da Grad Živinice neće biti saglasno za organizaciju ove manifestacije na svom području.

Umjesto organizacije koride, Gradsko vijeće u Živinicama najozbiljnije razmišlja o organizaciji tematskog festivala dokumentarnog filma pod nazivom „Zaštita životinja“, za koju procjenjuju da će biti kulturni hit na sjevernoj zemljinoj hemisferi.

Tuzlaspiegel.ba

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više