Grad Živinice uskoro dobija teniski teren

Gradska uprava Živinice vodi aktivnosti na realizaciji niza projekata kako bi se sve zapuštene javne površine u gradskoj jezgri kultivirale i stavile na korištenje svim građanima naše lokalne zajednice.

U parku kod bivšeg hotela Konjuh, prije svega, uređen je sam park, a zatim i nekoliko sadržaja rekreativno – sportske namjene.

Od danas kreće akcija na izgradnji još jednog korisnog objekta.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković jučer je sa predstavnikom živiničke firme SE-SARAJKA Eldarom Sarajlićem potpisao ugovor o izgradnji teniskog igrališta koje će biti u blizini već urađenog terena za mali nogomet sa vještačkom travom.

Po zamisli investitiora, grada Živinice, teniski teren bi trebao u zimskim mjesecima imati i drugu veoma korisnu namjenu, da bude klizalište.

Realizacija pomenutog projekta ima za cilj obogaćivanje sadržaja koji su u službi rekreativnih sportskih aktivnosti za veći broj građana, a možda će se njime, u doglednoj budućnosti, inicirati i formiranje jednog teniskog sportskog društva u kojem će poniknuti neki novi Džumhur, Đoković.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više