Građani ogorčeni brutalnim ubistvom: Migranti moraju ići iz BiH

Nakon zločina u sarajevskom naselju Otes u kojem je život izgubio 36-godišnji Jasmin Berović, građani su izašli na ulice.

Ogorčeni ovim događajem zahtijevaju hitne rakcije nadležnih – prije svega Ministarastva sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih instituuicija u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

Prijatelj nastradalog rekao je za „Avaz“ da on ne smije svoje dijete pustit na ulicu i da je ovo posljednji alarm vlastima u BiH.

Enes Kaltak, koji je također došao na proteste, kaže da je tužan zbog ubistva mladića i ranjavanja još jedne osobe.

– Policija ne može sama riješiti ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je merhametli i pomogao im je, a oni nam ovako vraćaju – kazao je Kaltak.

Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, od sinoć je na terenu i poziva sve nadležne da reaguju.

– Ja ne znam kome migranti trebaju i šta je, gospodine Cikotiću, (Selmo Cikotić, ministar sigirnosti BiH op. a.) tebi u ovome seksi ideja – kazao je, između ostalog, Poturak. Možda je prilika bila u martu mjesecu, kada je bivši ministar Radončić tražio da se izmjeste, ali je gospodin Džaferović rekao “ne”. Kako mi znamo odakle su? Mi smo prepušteni sami sebi, možete zamisliti kako je ljudima u Krajini? Ja se divim tim ljudima gore – rekao je Poturak.

Na licu mjesta je i Saša Magazinović, zastupnik u Parlamentu BiH, kao i novoizabrani načelnik općine Ilidža Nermin Muzur.

Protesti su u toku…

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više