Gradonačelnik Samir Kamenjaković traži da se hitno preispita odluka o povećanju paušala

Jutros je odražana hitna sjednica Kolegija gradonačenika na kojem je tražio da se odmah pošalje zahtjev za preispitivanje jučerašnje Odluke Gradskog vijeća Živinice o povećanju vijećničkih paušala na 1300 KM.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Živinice Vijećnici su svoje paušale koji su iznosili 990 KM, sa dodatnom stimulacijom od 10% za prisustvo na Sjednici, povećali na 1300 KM.

-Smatra da trenutna situacija nije dobra za povećanje vijećničkih paušala, te da Vijećnici Gradskog vijeća Živinice trebaju prispitati svoju Odluku i smanjiti visinu paušala na iznos koji je i bio prije jučerašnjeg povećanja.
U toku usvajanja Budžeta Grada Živinice za 2019. godinu nisu planirana sredstva za ovu namjenu povećanja paušala, što može izazvati dodatno opterećnje i problem za Gradski budžet. Ja po Zakonu o principima lokalne samouprave u Feracijiji Bosne i Hercegovine po članu 20 i 21, kao Gradonačelnik, mogu u roku od tri dana nakon donošenja odluke zatražiti da Vijeće preispita svoju odluku. U tom slučaju Vijeće je dužno preispitati svoju odluku, u roku od 15 ili 30 dana i obavijestiti me o svojoj odluci, a do kada se ona ne smije primjenjivati-izjavio je Kamenjaković. 

On se nada da će vijećnicu još jednom preispitati svoju jučerašnju odluku o visini paušala, te odlučiti kako je najbolje za naše građane Grada Živinice.

A. Hodžić

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više