Gradonačelnik Tuzle se sastao sa Šefom Misije diplomatskog Ureda Kraljevine Belgije

U srijedu, 15.12.2021. godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović upriličio je prijem za Benjamina Sturtewagena, Šefa Misije diplomatskog Ureda Kraljevine  Belgije u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja saradnje Tuzle i Belgije u raznim oblastima, sa posebnim naglaskom na kulturu, ekonomiju, turizam i mlade. Gospodin Sturtewagen je istakao da je prvi puta u Tuzli, te da smatra važnim da diplomate češće posjećuju i druge gradove u Bosni i Hercegovini. “Vjerujem da je ovo dinamična sredina, puna mogućnosti. Došao sam da vidim koje su mogućnosti za buduću saradnju, za porast zapošljavanja, za mlade ljude i slično. Razgovarali smo i o jednom konkretnom projektu kulturne saradnje koju je uspostavilo pozorište iz Liježa sa tuzlanskim pozorištem. Sigurno ću doći ponovo da nastavimo razgovore o saradnji”, dodao je Sturtewagen.

 

Gradonačelnik Imamović je izrazio zadovoljstvo posjetom Šefa Misije diplomatskog ureda Kraljevine Belgije, te je tokom sastanka predstavio neke od najvažnijih strateških pravaca razvoja Tuzle, kao i rezultate postignute u oblasti ekonomskog i društvenog razvoja. Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je tuzlansko pozorište već uspostavilo saradnju sa pozorištem iz Belgije, naglasio je da je dobra ideja da saradnja počne povezivanjem pozorišta, jer se time omogućava široka kulturna saradnja, koja uključuje sve oblasti umjetnosti i kulture. “Mi se nastojimo držati naše Strategije razvoja, koja podrazumijeva ekonomski održiv razvoj, unapređenje kvaliteta života i uključenost građana”, rekao je gradonačelnik te izrazio uvjerenje da će se neki od oblika saradnje o kojima je razgovarano realizirati već u narednoj godini, a sve u cilju razvijanja prijateljstva i saradnje Tuzle i Belgije.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više