Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za organizatore Javne tribine „Principi za izmjene ustava BiH“

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upriličio je danas, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, prijem za organizatore Javne tribine „Principi za izmjene ustava Bosne i Hercegovine“.

Uvažavajući značaj i ulogu pobrojanih organizacija civilnog društva u procesima integracije i demokratizacije našega društva i države Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Imamović je organizovao prijem za učesnike Javne tribine, kako bi se međusobno upoznali i porazgovarali o bitnim temama u kojima se naše društvo i država nalaze. Tokom prijema je razgovarano o aktuelnim pitanjima vezanim za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, kao i o drugim temama o kojima će biti riječi na Javnoj tribini. Gradonačelnik se zahvalio organizatorima Javne tribine na njihovom društvenom angažmanu i aktivnom zagovaranju u oblasti integracije i demokratizacije Bosne i Hercegovine, te  predstavio neke od aktivnosti Grada Tuzle  na ovom planu, a sve u cilju unapređenje kvaliteta života svih građana.

S obzirom da je prijem organizovan u Kući i ateljeu Ismet Mujetinović, gradonačelnik je iskoristio priliku, te je goste upoznao sa djelima Ismeta Mujezinovića, kao i kulturnim i društvenim naslijeđem koje je ovaj veliki, također veoma angažirani umjetnik, ostavio svom gradu i državi Bosni i Hercegovini.

Predstavnici organizatora Javne tribine su ovom prilikom gradonačelniku Imamoviću  uručili komplet Rječnika bosanskog jezika, autora ak.prof.dr. Dževada Jahića i određeni broj Bosanske povelje sloboda i prava čovjeka i građanina.

Kako je najavljeno, učesnici Javne tribine „Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine“ su: prof.dr. Kasim Trnka, predsjedavajući Savjeta za ustavno-pravna i politička pitanja VKBI, Zoran Jovanović, predsjednik Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost BiH, Stipe Prlić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH i prof.dr. Ivo Komšić – Hrvatsko narodno vijeće BiH,  Miro Lazović predsjednik Foruma parlamentaraca BIH 1990, mr.sc. Emir Zlatar generalni sekretar VKBI i moderator tribine, te Petar Matanović, predsjednik Hrvatskog društva Tuzla i Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više