Gradonačelnik: Zatvorena pijaca, apoteka i zgrada postavljena u izolaciju

S obzirom na to da smo jučer imali slučaj prvog oboljelog od koronavirusa u gradu Živinice mi moramo pooštriti određene mjere koje smo provodili. S tim u vezi sinoć je izvršena i dodatna dezinfekcija gradskih ulica. – ističe Gradonačelnik.

“Sve naloge koje smo dali Službi inspekcije i civilne zaštite za provođenuje određenih naredbi i mjera moraju biti pooštrene te de dovedene u stanje potpune kontrole.

Također, odlučeno je da ćemo svaka tri dana sa našim vršiti mehaničko pranje ulica, a i nakon toga izvršiti dodatnu dezinfekciju svih ulica u Gradu Živinice.

Donijeli smo Odluku da hitno dostavimo podršku u materijalno tehničkim sredstvima našem Domu zdravlja.

Naredili smo da se moraju postaviti dezinfekcione barijere na svim ulazima javnih i privatnih objekata. Upravitelji zgrada također da postave i pojačaju nadzor kada se tiče uslova za stanare shodno situaciji u kojoj se nalazimo.

Posebno važno što nam je potrebno jeste trijažni kontejner ispred Doma zdravlja kako bi mogli imati kvalitetniji protok pacijenata u Domu zdravlja. Jučer je donešena odluka o nabavci, a u toku današnjeg dana će biti i postavljen.

Također smo donijeli odluke da se naprave jasne procedure za sve situacije vezane za korona virus.

Što se tiče osobe iz Grada Živince koja je pozitivna na koronavirus mi smo poduzeli sve mjere u vezi sa tim. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa pacijentom su u izolaciji, jedna apoteka je postavljena u izolaciju, imamo sumnju da se osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom kretala po pijaci, pa smo morali izvršiti dodatnu dezinfekciju i zatvoriti pijacu kako se ne bih dešavale ovakakve stvari. Dakle zelena pijaca će samo srijedom nekoliko sati biti otvorena.

Jedni način u ovakvim situacijama jeste potpuna izolacija i poštivanje naredbi koje je izdao Federalni štab civilne zaštite.” – ističe Gradonačelnik Živinica, Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. ole piše

    kad ste tako pametni zasto niste objavili koja apoteka koja zgrada pa sta vi mislite koliko je naroda proslo
    kroz tu apoteku

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više