Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa predstavnicima Eko zelenih TK-a

Gradonačelnik Živinica danas je održao sastanak sa predstavnicima Eko saveza TK-a .

Razlog sastanka je obostarno interesovanje za širenjem ekološke svijesti kod građana Živinica , a naročito kod mlađih generacija.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je ovom prilikom istakao , da Živinice već nekoliko godina nastoje , kroz mnoge projekte učiniti da ovaj grad postane green city.

Eko saveza ˝Eko zeleni ˝TK-a  na području Živinica unazad nekoliko godina realizuje značajne projekte, naročito u školama , kroz koje nastoje  ekološku svijest kod učenika podići na veći nivo.

Podsjećamo ,  nedavno je   u O.Š. Bašigovci zasađen jedan mini voćnjak jabuke  od strane učennika razredne nastave, a uz pomoćih Eko zelenih.

Predsjednik Eko Zelenih TK-a Muhamed  Omerović , ističe da nastavljaju sa ovakvim projektima i u narednom periodu.

Živinički profesor dr.Sead Noćajević, koji je ujedno i član Eko saveza , svojim profesionalnim angažamnom također čini sve napore da ovaj grad postigne revoluciji u ekologiji.

11.decembar obilježava se kao Dan planina, te je  između ostalog ovom prilikom istaknuto da će na području grada i ove godine biti obilježen ovaj značaj ekološki datum, jer su planine važne za  život ljudi, ali i uopšteno za život čitavog živog svijeta.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više