Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa rukovodstvom Televizije Živinice

Gradonačelnik Živinica danas je održao sastanak sa Upravom Televizije Živinice , na kojem je razgovarano o problemima sa kojima se suočava ova medijska kuća.

Ovom prilikom od strane gradonačelnika Kamenjakovića data je puna podrška kao i obećanje da će proces digitalizacije Televizije kao i kupovina automobila biti riješeni u dogledno vrijeme, te naša medijska kuća i narednih godina biti na usluzi građanima Živinica, ali i šire.

Uposlenici ove medijske kuće svakodnevno rade na afirmaciji svih pozitivnih vrijednosti i promociji grada Živinice i svih njenih građana .

Ono što Vi poštovani gledaoci možete da vidite na Vašim ekranima, snimimo sa dvije kamere i dva mikrofona .

Kako bi nastavili ispunjavati zadatu nam misiju, naša medijska kuća u što kraćem vremenu treba i mora da riješi problem digitalizacije, ali i riješi problem kupovine službenog automobila  bez kojeg radimo  skoro pa godinu dana.

Na današnjem sastanku je dogoovoreno da će kupovina službenog automobila bi realizirana do kraja ove godine. Obzirom da je ranije za ove namjene u budžetu grada  obezbjeđeno 20 hiljada KM, sa pozicije za kupovinu auta za gradonačelnika biće izdvojeno još 10 hiljada KM.

Televizija bi do kraja godine trebala kupiti auto od 30 hiljada KM, isključivo zahvaljujući razumijevanju i podršci gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Sa oko 140 hiljada KM biće podržan i proces digitalizacije TV Živinice.

50 hiljada KM već je za ove namjene odobreno u prošloj godini, te ista nisu utrošena zbog nedovoljnog iznosa.Tako će već u prijedlogu budžeta grada Živinice za 2022.godinu biti planirano još 90 hiljada KM, kazao je gradonačelnik Kamenjaković , koji očekuje da će navedeni proces digitalizacije biti riješen u narednoj godini.

Riječi zahvalnosti za rješavanje navedenih problema direktor TV Živinice Jasminko Razić , uputio je je gradonačelniku Samiru Kamenjaković.

Sa rješavanjem digitalizacije koji je nužan proces u daljnjem radu TV Živinice, svakako će biti poboljžani uslovi rad uposlenika , ali i  stvoreni preduslovi za emitovanje digitalnog signala.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više