Gradska pijaca: Agonija sa insprekcijama se nastavlja

Dana 14.05.2015 godine (četvrtak) Kantonalna uprava za inspekcijske poslove  kontrolisala je rad gradske pijace Živinice. Uz asistenciju policije obilažene su sve tezge na ovog gradskoj pijaci.

Razlog izlaska KUIP na gradsku pijacu je registracija svih “zaposlenih” radnika na pijaci kao i uvođenje fiskalnih kasa…

Kako ističu radnici ovaj zahtjev je prevazišao sve mjere jer oni sa svojim zaradama jedva plaćaju i zakup tezgi na pijaci a doprinose  za penziono i zdravstveno osiguranje sa svojim zaradama je nemoguće ispoštopvati.

Podsjećamo pijaca je u više navrata bila zapečaćena od strane KUIP koji su tražili da radnici naprave tezge po propisima koje ispunjavaju minimalne tehničke uslove,radnici svojim voljom i trudom su se izborili da to ostvare a sada ih stižu novi izazovi… fiskalne kase…kome sve ovo ide u prilog ostaje da se vidi.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više