Gradska uprava posjetila MZ Oskova i MZ Litve

Jučer je u prostorijama Mjesne zajednice Oskova održan radni sastanak na kome su bili  prisutni članovi savjeta MZ Oskova i MZ Litve, te delegacija Gradske uprave Živinice na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Nailom Jusićem.

Cilj sastanka bio je identifikacija prioritetnih potreba građana ove dvije mjesne zajednice, odnosno, uvrštavanje prioriteta u narednu budžetsku godinu.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je u svom uvodnom obraćanju članovima savjeta mjesnih zajednica Litve i Oskova istakao nekoliko najbitnijih projekata za grad Živinice čiji se početak realizacije ili finaliziranje planira u 2022. godini a koji su indirektno ili direktno životno važni i za građane pomenutih mjesnih zajednica.

Nail Jusić predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice izrazio je spremnost Vijeća da svaki projekat koji je od koristi građanima i realno projeciran, prihavati i omogući njihovu realizaciju iz sredstava bužeta grada Živinice za 2022. godinu.

Na kraju jučerašnjeg sastanka, zajednički su utvrđeni najprioritetniji projekti za obije mjesne zajednice koji će se kandidirati i uvrstiti u prijedlog budžeta grada Živinice za 2022. godinu.

Usvajanjem i uvrštavanjem tih projekta u budžetsko finansiranje za narednu godinu, bit će otvoren put za stvaranje još boljih infrastrukturnih uslova za građane Litava i Oskove.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više