Gradska vlast upoznata sa prioritetnim projektima u MZ Centar

Savjet MZ Centar jučer je održao sastanak sa predstavnicima gradske uprave i GV Živinice .

Sastanak članova Savjeta MZ-a Centar  sa predstavnicima gradske uprave i GV Živinice samo je jedan u nizu , koji se ovih dana održavaju, kako bi se vlast ovoga grada upoznala sa problemima koji muče građane , te shodno navedenom planirala sredstva u gradskom budžetu za rješavanje istih.

Predsjednik  MZ Centar  Admir Mujabašić ,  istakao je  jasne projekte koje je neophodno da se riješe u cilju stvaranja boljih  uslova života građana.

Između ostalih naveo je problem nedostatka parking mjesta, zatim rješavanja zagađenja zraka, kao i utopljavanje zgrada.

Živinice imaju 26 MZ –a, od koji je MZ Centar jedna od najvećih, što samim time iziskuje i veći angažman na uređenju iste, naglasili su prisutni na sastanku.

Obzirom da se radi o gradskoj zoni, projekti su  veliki i dugoročni, za šta je neophodno obezbijediti i veća finansijska sredstva , kazali su predstavnici vlasti grada Živinice.

Gradonačelnik i predsjedavajući GV Živinice su poručili da će nastojati učiniti sve kako bi navedene projekte realizirali u narednom periodu, i samim tim učinili život lagodniji i ljepšim, kako onima koji ovdje žive , ali  i onima koji ovaj grada sve češće posjećuju.

Ovom prilikom gradonačelnik Kamenjaković je  podsjetio  , da, između ostalih  ovu MZ-u u narednom periodu očekuju realizacija  mega projekata, kako što je izgradnja bolnice i komemorativnog centra .

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više