GV Živinice: Korigovana cijena o izdavanju prostora ljetnim baštama

Vijećnici GV Živinice danas su usvojili nekoliko Odluka koje će utjecati na kvalitet života građana i naprijediti poslovni ambijent privrednika i ugostitelja.

Riječ je o Odlukama o utvrđivanju prosiječne konačne cijene metra kvadratnog korisne stambene površine, o davanju saglasnosti Gradonačelniku u vezi sa konačnom realizacijom projekta sufinansiranja „građani- grad“ ili „marka na marku“ i Odluci o gradskim administrativnim taksama.

Gradski vijećnici su izrazili veliko interesovanje za Prijedlog srednjoročnog i godišnjeg plana potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva.

Korigovana je i Odluka o izdavanju prostora namijenjenih ljetnim baštama ugostiteljskih objekata u Živinicama.„Na zahtjev naših ugostitelja vratili vijene na staro i ona iznosi 4 KM po metru kvadrtanom prostora”- istakao je Nail Jusić, predsjedavajući OV Živinice.

Gradski vijećnici usvojili u i Pravilnik o održavanju ulične/javne rasvjete u Živinicama kojim se jasno definira način njenog održavanja.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više