Halida Krajšnik iz Živinica je Miss BiH za 2016. godinu

Naša sugrađanka Halida Krajšnik je najljepša djevojka Bosne i Hercegovine, odlučeno je na izboru za Miss BiH koji je održan večeras u Sarajevu. Novoj miss BiH titulu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica Marijana Marković.

Pobjednica će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na izboru Miss Svijeta 2016 koji će se održati 20. decembra u Washingtonu.

Za prvu pratilju proglašena je Dina Kahrimanović, a za drugu pratilju Lejla Šećerbegović.

Miss fotogeničnosti je Suzana Pržulj, a miss internet Sedina Batalević. Miss ABC Fashion TV model za 2016. je Irena Dujmenović.

Manifestacija ljepote koju je vodila Sanja Popović, održana je u Kongresnom centru hotela Terme na Ilidži, a u finalu je učestvovalo 20 najljepših djevojaka iz naše zemlje.

161009075-58_xxl

Izbor za Miss BiH ove je godine promovisao mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva. Također, organizatori su istakli posebnu promociju tema od općeg interesa, kao što je udomljavanje pasa lutalica. Ovogodišnja akcija manifestacije nosila je naziv “Spasi jedan život i usvoji! Pomozimo im! Prekrasni psi koji traže svoj novi dom!”.

U muzičkom dijelu programa gledatelje su zabavljali Amir Kazić Leo i Hanka Paldum. Manekenke modne agencije ABC Models predstavile su najnovije modele modne kuće Carmen Line i Daniel’s, a oficijelne modne kuće izbora Miss BiH 2016 bile su Shooter, Timeout, Deichmann, Exclusive Lingerie i Anastasija Fashion.

 

Pogledajte i video prilog

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više