Halilagić: Stanje cesta u TK nije naša nadležnost, ali je naša briga

Na nekoliko dionica magistralnih cesta u Tuzlanskom kantonu, počeli su radovi na rekonstrukciji. Neke od dionica su na putnim pravcima Lukavac-Šićki Brod, kao i sanacija magistralne ceste Tuzla – Doboj. Jedna je od najopterećenijih, kojom dnevno prođe 12 hiljada vozila. U ovoj godini, prema planu preduzeća Ceste Federacije BiH za sanaciju tri dionice planirano je više od tri miliona KM. Irfan Halilagić, premijer TK prokomentarisao je trenutno stanje kada su u pitanju sanacije puteva:

“Definitivno je stanje magistralnih puteva na području našeg kantona najlošije, u odnosu na većinu drugih područja Federacije BiH.

To se jasno vidi, a i osjeti, pri samom ulazu/izlazu iz kantona. I od Doboj Istoka, kao i Kladnja.

Ponavljamo, to nije nadležnost kantona, ali jeste itekako naša briga.

Dojam je da smo uspjeli barem malo skrenuti pažnju na neke od najgorih dionica i danas se one koliko-toliko saniraju, rekonstruišu, dovode u stanje prihvatljivog, da ne kažemo prohodnog.

Svi smo zajednički to radili, mediji su pisali i pravili priloge, a posebno opravdano negodovanje i pritisak su iskazali građani i vozači na društvenim mrežama i grupama, pa i prema nama na kantonalnom nivou.

Rezultat ujedinjenih napora je fotografija u prilogu!

Pišite, ukazujte, pa i kritikujte.
Idemo dalje …” – istakao je Halilagić na zvaničnoj FB stranici.

The post Halilagić: Stanje cesta u TK nije naša nadležnost, ali je naša briga appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više