Hor ‘Lege Artis’ u Kikindi osvojio zlatnu i srebrnu medalju

Mješoviti hor Lege Artis iz Tuzle je na festivalu održanom u Kikindi osvojio više medalja u različitim kategorijama.

Pored hora Lege Artis na u takmičenju je učestvovalo više od 50 horskih ansambala iz šest zemalja regiona.

Žiri koji je ocijenjivao horove činili su profesionalci profesori dirigovanja sa muzičkih akademija u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji, saopćeno je iz Muzičkog obrazovnog centra Lege Artis.

Mješoviti hor Lege Artis takmičio se sa po tri kompozicije u dvije kategorije i to u najtežoj kategoriji A1 Mješoviti horovi osvojio Srebrnu medalju sa ukupno osvojenih 85 bodova, što ga je svrstalo u veći rang po broju bodova za ovo priznanje.

Također je nastupio i sa tri kompozicije u kategoriji višeglasnih horova te pobrao simmpatije publike žirija i osvojio Zlatnu medalju.

Za 10 godina postojanja koje se navršavaju u maju naredne godine Mješoviti hor Lege Artis Tuzla osvojio je ukupno 14 međunarodnih nagrada i na najbolji mogući način prezentira i predstavlja grad i državu u inostranstvu.

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom a na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28. decembra u BKC TK, saopćeno je.

RTV Slon/ Fena

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više