Humanitarna akcija “Doniraj vrijednost jednog pića i pomozi drugima”

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, u saradnji sa Crvenim križom Živinice, i ove godine organizuje humanitarnu akciju “Doniraj vrijednost jednog pića i pomozi drugima” za novogodišnju večeru socijalno ugroženim građanima u Općini Živinice.

Svrha akcije je pomoći da svi građani u Općini Živinice imaju večeru u novogodišnjoj noći i da bar na ovaj način pomognemo uljepšati nadolazeće praznike našim socijalno ugroženim sugrađanima.

Načelnik Kamenjaković poziva sve građane Općine Živinice da budu humani i da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za one kojima je pomoć neophodna.

Naime, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković je i prošle godine organizovao ovu humanitarnu akciju za građane iz socijalno ugroženih porodica registrovanih u Crvenom križu Općine Živinice. Nakon prošlogodišnje akcije i prikupljenih sredstava za pomoć građanima, načelnik Kamenjaković je istakao da mu je želja nastaviti ovu akciju sve dok za njom ima potrebe. Cilj akcije da i ove godine pomognemo građanima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovom prilikom je pozvao građane da i ove godine učestvuju u ovom humanitarnom projektu.

“Svako od nas se može odreći jednog pića u toku novogodišnje noći i tu vrijednost donirati ljudima koji nisu u mogućnosti da sebi priušte obrok. Pomozite nam da pomognemo našim sugrađanima. Budite dio ovog velikog projekta, donirajte vrijednost jednog pića kojeg namjeravate popiti za novogodišnju noć i uljepšajte početak Nove godine onima kojima je to zaista potrebno. Ovim humanim gestom učinimo zajedno da svi građani Općine Živinice za novogodišnju noć osjete toplinu doma. Sve što donirate njima će mnogo značiti”, poručio je načelnik Kamenjaković.

Doniranjem samo jednog pića iz novogodišnje noći postajete dio naše velike humanitarne akcije. Donacije možete dati vrijednim članovima Crvenog križa Živinice, koji će u naredna tri dana (srijeda, četvrtak i petak) biti ispred zgrade Općine Živinice, u vremenu od 10 do 14 sati.

Preporukom Crvenog križa sva prikupljena pomoć od humanih građana i ove godine će biti izdvojena za one građane koje nisu u mogućnosti obezbjediti sebi večeru i koji trebaju našu pomoć.

Vrijednost pića ne mora biti velika ali će biti jako značajna za one kojima je pomoć potrebna. Vaše malo nekome znači mnogo.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više