Humanitarna akcija za nanu Hankiju, pogledajte u kakvim uslovima živi (FOTO)

Posljednjih dana, internetom kruži slika nane, koja se nalazi u teškoj situaciji. Sumnjamo da je iko ostao ravnodušan vidjevši stanje iznemogle starice. Tim povodom, udruženje mladih MIZ Živinice, pokrenulo je akciju sakupljanja novčanih sredstava do kraja ovog mjeseca, te apeluje na sve građane, prije svega naše općine, da se odazovu i pomognu realizovanju i ove humanitarne akcije. Svi koji žele učestvovati u humanitarnoj akciji trebaju se javiti MIZ Živinice na ovom linku ili na Facebook profil gospođice Alme Aličić.

Ova starica stanuje u naselju Svojat, općina Živinice, pa je omladina Medžlisa islamske zajednice Živinice pokrenula aktivnsoti na prikupljanju novčane pomoći.

Nana Hankija živi u trošnoj kućici, u jednoj sobici. Sa njom živi i njen sin koji ima psihičkih problema, a o njemu se brine upravo nana Hankija. Odazovimo se na humanitarnu akciju omladine MIZ Živinice i pomozimo Hankiji Omerović.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više