Humanitarna akcija: Živinice pomažu sirijski narod u Halepu

Tokom proteklih dana imali ste priliku pratiti događaje u ratom pogođenoj Siriji, a posebno u Aleppu gdje se ponavlja scenario Bošnjaka u Srebrenici.

Tim povodom Medžlis islamske zajednice Živinice i Udruženja mladih MIZ Živinice, a u saradnji sa MFS Emmaus iz Doboja pokreće humanitarnu akciju za nabavku brašna i drugih potrepština za stanovnike Aleppa.

Naima, prije par dana šleper brašna je stigao iz Bosne i Hercegovine, a trenutno je u pripremi drugi konvoj i naša je dužnost da se odazovemo ovom hairli pozivu. Za sada su neophodna novčana sredstva jer se brašno nabavlja na jugu Turske odakle se i šalje prema Aleppu isključivo radi jeftinije i lakše dostave.

Napominjemo da jedna vreća brašna od 50 kg može nahraniti 50 porodica. Stoga, svi koji žele dati svoj doprinos u realizaciji ove akcije svoja sredstva mogu dostaviti u Medžlis islamske zajednice Živinice ili lično volonterima ispred Humanitarnog sektora Udruženja, a to su Salko Jagodić, Alma Aličić i Muris Šljivić.

Također, molim sve da podijele ovu objavu kako bi se što više građana informisalo o ovoj akciji.

PRESS MIZ Živinice

Pročitajte više
3 Komentara
  1. Robi piše

    Moze li se pomoci ugrozenoj sirotinji u Gornjim Zivinicama, nekom radniku Konjuha, nekom bolesnom djetetu, nekoj neni il djedu sa podrucje opcine?Svi humani kad je humanost trend? A neki nasi sugradjani prezivljavalu Aleppo godinama.. Ali, opet pohvale za humanost, pa makar neko oprao pare kao u Srebrenici sto godinama peru pare.

  2. Sahbaz piše

    Kako ovog nije dtid nrmogu se zivince porediti sa alepom trrbamo svi pooci nadoj brsci seszrama djrci oni su bez iceg

  3. Jasna piše

    Haj ti Šahbaze kod svoje braće I sestara u Halep, a ovdje što ti susjed ili susjedovo dijete nema sta da jede, što radnik Konjuha nema ćumura, što neka nena se smrzava na pijaci da bi pošteno zaradila za hljeb, to nema veze. Da se ja pitam, poslala bih vas takve kod svoje braće i poželila da vam se Allah smiluje, da ostanete sretni sa svojom braćom I da se više nikada ne vratite u Živinice I da bude mir u svijetu..

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više