Humanost na djelu: Za tri godine mladi MIZ Živinice donirali oko 65.000 KM

Tokom protekle tri godine, koliko egzistira Udruženje mladih MIZ Živinice, humanitarni sektor je realizovao niz humanitarnih akcija, prilikom čega su prikupljane namirnice, odjeća i novčana sredstva, za najugroženije kategorije stanovništva sa područja nasše općine. PROTUVRIJEDNOST PRIKUPLJENIH DONACIJA IZNOSI OKO 65. 600 KM.

Najveći dio ove svote se odnosi na humanitarne pakete koji su u Udruženje omladine MIZ Živinice stigli iz raznih institucija naše zemlje i inozemstva, koji su kasnije distribuirani najugroženijim porodicama.

Najznačajnije akcije koje smo sproveli su:
1.) Pomoć najugroženijim stanovnicima na našoj općini i šire tokom nezapamćenih majskih poplava 2014., pri kojim su Medzlis IZ Živinice sa Udruženjem omladine MIZ Živinice bili glavni inicijatori i realizatori aktivnosti.
2.) Podjela ramazanskih paketa najugroženijim kategorijama na području Medzlisa tokom svake godine.
3.) Pomoć narodu Sirije kroz novčana sredstva, hranu i odjeću, te posjeta izbjegličkom kampu u Srbiji.
4.) Obezbjeđivanje ogrjeva, hrane i drugih vrsta pomoći, za nekoliko porodica na području opcine.
5.) Humanitarne akcije za liječenje oboljelih osoba.


Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos pri realizaciji navedenih aktivnosti, a iskreno se nadamo da vaša podrška neće izostati i u narednom periodu.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više