Implementacija ISO standarda u veterinarskoj stanici Živinice

U Javnom preduzeću Živinice, u drugoj polovini prošle godine, uspješno je izvršena implementacija normi standarda ISO 9001:2008, čime je poslana jasna slika brojnim korisnicima usliga da je ovo preduzeće spremno vršiti stalna poboljšanja u pogledu rješavanja brojnih zahtjeva, ali isto tako dobavljačima i drugim poslovnim saradnicima.

Povodom uspješne edukacije i dobivanja pomenutog certifikata direktor JP Veterinarska stanica Živinice dr.Mustafa Šabanović kaže:

“Mi smo među prvima u FBiH, a sigurno prvi u Tuzlanskom kantonu postali vlasnici ISO standarda 9001:2008, što znači da ćemo stalno raditi na poboljšanju svih elemenata poslovanja, kako bi naši krajnji korisnici ostvarivali veći stepen zadovoljstva u poslovanju s našom Veterinasrskom stanicom. U okviru zahtjeva standarda kvaliteta nastavit ćemo dosadašnju praksu i permanentno vršiti poboljšanja u svim segmetntima naše djelatnosti”.

Svakako da to podrazumjeva poboljšanje uslova rada, edukacija uposlenih o novim dostignućima u praaksi, stalnmo poboljšanje profesionalnosti osoblja, poboljšanje usluga, ulaganje u infrastrukturu i opremu radi boljeg kvaliteta rada, poštivanje domaćih i međunarodnih propisa, te svih ostalih zahtjeva iz oblasti standarda kvaliteta, što je zadatak svih zaposlenih u JP Veterinarska stanica Živinice.

Za obavljanje potrebne edukacije za oblast ISO standarda bilo je više ponuda domaćih i stranih firmi, ali je Veterinarska stanica Živinice odabrala ICS, koja je kvalitetno provela potrebne aktivnosti, a tokom trajanja tih aktivnosti obavljene su sve potrebne radnje.

I tokom ove godine Veterinarska stanica Živinice nastavlja sa uspješnim radom, pa je tako jedina u TK početkom godine uspjela otkriti tri slučaja pojave trihinoze kod divljih svinja. Prema riječima dr.Mustave Šabanovića i mr.Nevresa Paprikića ovdje se radi sigurnom metodom digestije, koja gotovo u potpunosti otkriva ovu opaku i smrtonosnu bolest./Š.G./

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više