Implementacija ISO standarda u veterinarskoj stanici Živinice

U Javnom preduzeću Živinice, u drugoj polovini prošle godine, uspješno je izvršena implementacija normi standarda ISO 9001:2008, čime je poslana jasna slika brojnim korisnicima usliga da je ovo preduzeće spremno vršiti stalna poboljšanja u pogledu rješavanja brojnih zahtjeva, ali isto tako dobavljačima i drugim poslovnim saradnicima.

Povodom uspješne edukacije i dobivanja pomenutog certifikata direktor JP Veterinarska stanica Živinice dr.Mustafa Šabanović kaže:

“Mi smo među prvima u FBiH, a sigurno prvi u Tuzlanskom kantonu postali vlasnici ISO standarda 9001:2008, što znači da ćemo stalno raditi na poboljšanju svih elemenata poslovanja, kako bi naši krajnji korisnici ostvarivali veći stepen zadovoljstva u poslovanju s našom Veterinasrskom stanicom. U okviru zahtjeva standarda kvaliteta nastavit ćemo dosadašnju praksu i permanentno vršiti poboljšanja u svim segmetntima naše djelatnosti”.

Svakako da to podrazumjeva poboljšanje uslova rada, edukacija uposlenih o novim dostignućima u praaksi, stalnmo poboljšanje profesionalnosti osoblja, poboljšanje usluga, ulaganje u infrastrukturu i opremu radi boljeg kvaliteta rada, poštivanje domaćih i međunarodnih propisa, te svih ostalih zahtjeva iz oblasti standarda kvaliteta, što je zadatak svih zaposlenih u JP Veterinarska stanica Živinice.

Za obavljanje potrebne edukacije za oblast ISO standarda bilo je više ponuda domaćih i stranih firmi, ali je Veterinarska stanica Živinice odabrala ICS, koja je kvalitetno provela potrebne aktivnosti, a tokom trajanja tih aktivnosti obavljene su sve potrebne radnje.

I tokom ove godine Veterinarska stanica Živinice nastavlja sa uspješnim radom, pa je tako jedina u TK početkom godine uspjela otkriti tri slučaja pojave trihinoze kod divljih svinja. Prema riječima dr.Mustave Šabanovića i mr.Nevresa Paprikića ovdje se radi sigurnom metodom digestije, koja gotovo u potpunosti otkriva ovu opaku i smrtonosnu bolest./Š.G./

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više