In memoriam – Slavka Delić

Slavka Delić je svoju prosvjetarsku misiju završila prije četiri i po godine kada je otišla u zasluženu mirovinu.

Za četiri decenije svoga izuzetnog rada sva svoja znanja,i životna i profesionalna,uspješno je prenosila na mlađe generacije.

Slavka Delić se istakla kao nastvanica likovne kulture, gdje je postigla vrhunske rezultate.

Malo joj je bilo raditi samo na časovima, već je organizirala i likovne sekcije, osvajala mnoge nagrade, a još se dobro sjećamo kada je njena ekipa likovnjaka postala prvak BiH u takmičenju OSCE-a-Kaleidoskop:

“Učenici su tada uložili velike napore i temeljito se pripremili za takmičenje, tako da su u konkurenciji 107 škola osvojili prvo mjesto, što je izuzetno značajan uspjeh”, sjeća se Slavka 2010.godine, kada je Druga OŠ dobila nagradu od 2 hiljade KM, pa potom takmičenje BH Telekoma, koje je školi donijelo kompujutere.

I tako iz godine u godinu,zahvaljujući njenom radu, nagrade učenicima i školi, sve do zalužene mirovine.

O svom odlasku u mirovinu,svojevremeno je kazala:

“Sve je brzo prošlo, uložila sam svoje znanje i energiju da djecu uvedem u svijet likovne kulture, a svjedok našeg uspjeha su najveće nagrade koje smo osvajali u BiH, ali i regiji.

Drago mi je što to nije zaboravljeno,mjesto prepuštam mlađim kolegama, pa se nadam da će nastaviti uspješno sa širenjem likovne kulture, kao važnog segmenta u obrazovnom sistemu”.

Do zadnjeg svog daha pokojna Slavka Delić ostala je pozitivna,vedra,optimistična osoba koja je svojim radom, načinom života i komuniciranja sa ljudima zaslužila veliko i nepodijeljeno poštivanje svih koji su je poznavali.

Jasminko Razić / RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više