In memoriam – Slavka Delić

Slavka Delić je svoju prosvjetarsku misiju završila prije četiri i po godine kada je otišla u zasluženu mirovinu.

Za četiri decenije svoga izuzetnog rada sva svoja znanja,i životna i profesionalna,uspješno je prenosila na mlađe generacije.

Slavka Delić se istakla kao nastvanica likovne kulture, gdje je postigla vrhunske rezultate.

Malo joj je bilo raditi samo na časovima, već je organizirala i likovne sekcije, osvajala mnoge nagrade, a još se dobro sjećamo kada je njena ekipa likovnjaka postala prvak BiH u takmičenju OSCE-a-Kaleidoskop:

“Učenici su tada uložili velike napore i temeljito se pripremili za takmičenje, tako da su u konkurenciji 107 škola osvojili prvo mjesto, što je izuzetno značajan uspjeh”, sjeća se Slavka 2010.godine, kada je Druga OŠ dobila nagradu od 2 hiljade KM, pa potom takmičenje BH Telekoma, koje je školi donijelo kompujutere.

I tako iz godine u godinu,zahvaljujući njenom radu, nagrade učenicima i školi, sve do zalužene mirovine.

O svom odlasku u mirovinu,svojevremeno je kazala:

“Sve je brzo prošlo, uložila sam svoje znanje i energiju da djecu uvedem u svijet likovne kulture, a svjedok našeg uspjeha su najveće nagrade koje smo osvajali u BiH, ali i regiji.

Drago mi je što to nije zaboravljeno,mjesto prepuštam mlađim kolegama, pa se nadam da će nastaviti uspješno sa širenjem likovne kulture, kao važnog segmenta u obrazovnom sistemu”.

Do zadnjeg svog daha pokojna Slavka Delić ostala je pozitivna,vedra,optimistična osoba koja je svojim radom, načinom života i komuniciranja sa ljudima zaslužila veliko i nepodijeljeno poštivanje svih koji su je poznavali.

Jasminko Razić / RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više