“Infinitum” Ernada Musića promovisan u NUB “Derviš Sušić” Tuzla

Zbirka poezije “Infinitum” pjesnika Ernada Musića, promovisana je 30. novembra 2021. godine u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla.

Moderatorica promocije, mr.sc. Enisa Žunić, govorila je o ulozi koju biblioteke imaju u promovisanju mladih pisaca i važnosti podrške perspektivnim stvaraocima kako bi mogli doseći svoje domete.

Mirna Popadić je predstavila izdavačku kuću Shura Publikacije iz Opatije, koja je izdavač ove zbirke, govoreći o osnovnoj orijentaciji izdavačkog programa ove kuće, a to je uspostavljanje kulturološkog idejnog mosta između Hrvatske i Balkana, sa Mediteranom i Evropom.

Promotorica dr. Larisa Softić-Gasal govorila je o vrijednosti Ernadovog pjesničkog izraza i o ozbiljnosti koju ovaj mladi autor unosi u svoje stihove. Unatoč vidnoj skromnosti kada je njegova poezija u pitanju, jasno je da se radi o izuzetnom pjesniku, koji u našem okruženju, ne može živjeti od pisanja, ali pisanjem treba obilježiti svoj život.

Nakon pokušaja da se “odbrani” od pozitivne kritike, autor Musić je pročitao nekoliko svojih pjesama, a u tome mu je pomogao i poznati tuzlanski pjesnik Nihad Mešić River.

Ovom promocijom Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla završava programski dio obilježavanja Mjeseca knjige. Svojim korisnicima biblioteka sprema još neke zaninljive aktivnosti o čemu će biti obaviješteni preko medija i društvenih mreža.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više