Inicijativa SBB-a:Od sada i građani mogu učestvovati u komisijama projekata “marka na marku”

Općinsko vijeće Živinice je na sjednici održanoj 31.05 2016. godine usvojilo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o davanju saglasnosti Općinskom načelniku u vezi konačne realizacije projekata sufinansiranja (građani-općina) po principu marka na marku u ukupnoj vrijednosti 1.087.458 KM od čega građani učestvuju sa polovinom navedenog iznosa.

Napominjemo, da su projekti ovakve vrste i po ovom principu postali praksa i već ustaljeni u našoj Općini, ali velika novina jeste da je po prvi put sa 16 ruku ZA, a na inicijativu kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost i uz veliko protivljenje načelnika i pojedinaca iz vladajuće većine SDA-SDP usvojen zaključak koji je postao sastavni dio ove Odluke da građani odnosno svi građevinski odbori imaju mogućnost da imenuju po dva svoja predstavnika u:

-Komisiju za izbor najpovoljnije ponude,
-Komisiju za nadzor građevinskih radova i
-Komisiju za tehnički prijem projekta

Na ovakav način građani će imati mogućnost da proprate sve aktivnosti vezane za projekte koje su kandidovali i za koje su na kraju krajeva izdvojili vlastita sredstva, od izbora najpovoljnije ponude pa do samog tehničkog prijema projekta.

Savez za bolju budućnost, OO Živinice je već mnogo puta do sada pokazao da je najozbiljnija politička organizacija na području naše Općine koja je uvijek djelovala u interesu građana općine Živinice, te stoga poziva sve građane i građevinske odbore koji imaju svoje projekte planirane po ovom principu kroz Budžet općine Živinice da se uključe u ove komisije i da proprate realizaciju ovih projekata od izbora najpovoljnije ponude, preko nadzora nad samim građevinskim radovima do tehničkog prijema projekta.

Time bi se spriječile sve moguće neregularnosti, a sve to bi, svakako rezultiralo općim zadovoljstvom građana i opravdalo svaku marku uloženu iz vlastitih džepova./OO SBB Živinice/

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više