Internacionalna kuhinja u Živinicama

U Gradu Živinice će 30. jula prvi put će biti održan događaj “Internacionalna kuhinja u Živinicama”.

Uz iznimno bogat kulturni program građani će imati jedinstvenu priliku uživati u odabranim receptima i specijalitetima nacionalnih kuhinja iz šesnaest država.

Ovo je jedinstven Festival hrane u jednom ambijentalnom okruženju koji će pored promocije tradicionalnih bosanskih jela, ponuditi egzotiku na tanjiru iz mnogih nacionalnih kuhinja diljem svijeta.

Hrana će adekvatno biti izložena na štandovima zemalja čije će nacionalne kuhinje biti zastupljene u okviru Internacionalne kuhinje.

Internacionalna kuhinja u Živinicama održat će se u petak, 30.07.2021. godine, sa početkom u 16 sati, u Gradskom parku Konjuh.

Događaju će prisustvovati i predstavnici ambasada iz navedenih zemalja, a događaj će održati u okviru manifestacije Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama.

Ugodnom šetnjom parkovskom alejom, degustirajući hranu koja će biti pripremana pod kuharskom palicom naših najboljih šefova kuhinja u Gradu Živinice (Restorani: Omega, President i In), te inostarnih kuhinja, građani će moći uživati i u izložbi umjetničkih slika sa Likovne kolonije koja će biti održana u parku isti dan. Kulturno zabavni program će će posebno uljepšati događaj Internacionalne kuhinje u Živinicama.

Događaj će na jedan drugačiji, živopisniji način prezentovati našim građanima, i građanima koji žive ili rade u dijaspori ono najbolje iz Živinica kao i ono najbolje iz svijeta.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više