INTERVENTNA SLUŽBA SPAŠAVANJA BOGATIJA ZA 8. Certificiranih Spasioca

U Ljubuškom je održan drugi ovogodišnji Osnovni kurs potrage i spašavanja (SAR) u organizaciji Gorske Službe Spašavanja Bosne i Hercegovine.

Polaznici kursa su kroz tri dana intenzivne obuke svladali uvodne pojmove suvremene teorije traganja, vještine orijentacije, kartografije i digitalne kartografije, svladali korištenje mobilnih aplikacija koje se koriste u akcijama i GPS-a, učili o taktikama traganja, organizaciji potražnih akcija, vještinama vođenja tragača u terenu i kroz nekoliko praktičnih vježbi uvježbavali izvedbe potražnih akcija.

Osnovni kurs potrage i spašavanja (SAR) predstavlja jedan od dva uvodna i obavezna kursa budućih gorskih spašavatelja bez obzira za koje i za koliko se kategorija spašavanja odluče obučavati u nastavku svog djelovanja u gorskim službama spašavanja.

Domaćin kursa bila je Gorska služba spašavanja Ljubuški, a pohađali su ga budući gorski spašavatelji iz osam stanica gorskih službi spašavanja (ISS Živinice, GSS Jablanica, GSS Grude, GSS Mostar, HGSS Mostar, GSS Novi Grad Sarajevo, HGSS Čapljina i GSS HBŽ)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više